Nikdy nic nedopíu....

Napadla už mě spousta příběhů, které jsem rozepsala, ale nikdy nedotáhla do konce. Můj šuplík se rozpadá pod tíhou všech do počmáraných sešitů, ale já pořád ne a ne dotáhnout něco až do konečné fáze. Psát mě bavilo snad od té doby, co jsem se naučila všechna písmenka a za těch devět let jsem ještě nic nedokončila. Zkoušela už jsem všechno, promyslet si příběh do detailu nebo nad ním nepřemýšlet a psát intuitivně, psát děje přesně jak jdou časově za sebou nebo přeskakovat z jedné situace na druhou a pak to všechno nějak slepit...Nic nefunguje. Jsem úplně bezradná, poraďte mi někdo...prosím.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Pokud máš problém i s krátkými příběhy, tak ti nezbývá nic jiného, než se do toho pořádně opřít. Neudělej ani čárku k ničemu jiného, dokud nedopíšeš tebou zvolený příběh.
Flaubert
A pak, počítač je fajn v tom, že mám několik rozepsaných věcí, u některých jen pár slov, některé tak napůl. A vracím se k nim podle chuti. Mám i naplánovanou povídku se Sherlockem Holmesem, ale to jde dost ztuha. Pan Doyle byl lepší...
A to, co jsem stvořil před čtvrtstoletím a dřív, za to se natolik stydím, že se mi do toho ani moc nechce...
Flaubert
Mám problém, že myslím hrozně široce a dopředu. Píšu jednu scénu a myšlenky mi zabíhají ke třem dalších, jen málokdy se dokážu opravdu soustředit na konkrétní věc. U povídek je to snazší, jenže nejsem dost "povídková osoba". Není to můj šálek kávy, já radši velká dramata, hodně postav a spoustu prostoru na zrady, aférky a ehm, zabíjení postav. Ne že bych se v tom vyžívala. Jenže jejich čas přišel.
Občas se vyžívám i v hudebních provedeních. Písničky můžete sledovat zde: Lexi Felix
Stejně tak si ale jednou za čas poznačím to, co už delší dobu nosím v hlavě (opět nějaký námět, či situaci, nebo otázku z které by šel odvodit příběh). A ano, ze všech takto poznačených poznámek spousta časem zapadne nebo se mi začnou zdát hloupé, ale něco se hodí. :-)
Ale jak jsme psal, když už se soustředěně pustím do jedné věci, snažím se ji dodělat a nikam jinam neodskakovat.