Jak začít

Zdravím
Potřebuji radu. Chystám se psát fantasy knihu a už mám tak nějak nastínění příběh, postavy a dokonce i konec jen prostě nevím jak začít. Vše se bude odehrávat na dvou světech, tedy převážně na tom druhém, kde lidé z prvního budou bojovat po boku "domorodců" z druhého. Chtěl bych aby to vypadalo jako taková temnější verze avatara. Nemáte nějakou radu a jak třeba řešíte začátky vy? Já už jsem sice pár povídek napsal, ale do něčeho většího se pouštím poprvé, proto ocením každou radu.
Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem.
Cvok
Potřebuji radu. Chystám se psát fantasy knihu a už mám tak nějak nastínění příběh, postavy a dokonce i konec jen prostě nevím jak začít. Vše se bude odehrávat na dvou světech, tedy převážně na tom druhém, kde lidé z prvního budou bojovat po boku "domorodců" z druhého. Chtěl bych aby to vypadalo jako taková temnější verze avatara. Nemáte nějakou radu a jak třeba řešíte začátky vy? Já už jsem sice pár povídek napsal, ale do něčeho většího se pouštím poprvé, proto ocením každou radu.
Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem.
Cvok
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.
Komentáře
Tohle je hodně obecně položená otázka, takže na ni asi taky odpovím obecně.
Snad to nějak pomůže.
Flaubert
A pak jsem vymýšlela další a další začátky, viď, Jerry?
Začátek je zkrátka hodně důležitý, ale podstatné je, vůbec začít. Takže nějak začni a potom se uvidí. Škrtání bolí, ale je nezbytné. Hodně štěstí!
Častá chyba pri fantasy je začať výpisom dejín alebo opisom, takto si môžu dovoliť neodradiť len majstri. Radím začať In medias res a charakteristiku sveta dávkovať zrozumiteľne a po malých dávkach, nezahltiť novými pojmami a spájať nové veci so známymi a zaujímavými vecami.
Občas se vyžívám i v hudebních provedeních. Písničky můžete sledovat zde: Lexi Felix